Jdi na obsah Jdi na menu
 

parkoviste1.jpg

Vjezd do parkovacího domu sokolovské nemocnice.

SOKOLOV - Kam s ním? Nerudovskou otázku si pokládá často každý řidič. Kam ale zaparkovat vůz v nemocnici bývá složitější než třeba ve městě, kdy je zapotřebí najít místo co nejblíž konkrétnímu oddělení či ordinaci. Systémovým způsobem je od července vyřešeno parkování v Nemocnici Sokolov, kde se otevřel parkovací dům. Stejně tak i nový centrální registr.

Parkovací dům pro klienty nemocnice v Sokolově byl postaven na severním svahu pod stávajícím pavilony A a B. Stavba byla zahájena v březnu loňského roku a dnes, po necelých 16 měsících nabízí ve dvou patrech celkem 133 parkovacích míst, z toho 6 míst je vyhrazeno pro ZTP a 2 místa s rozšířenou manipulační plochou jsou určena pro osoby doprovázející dítě v kočárku. Parkoviště tvořené železobetonovým skeletem o celkové délce 105 metrů je přístupné sjezdem ze Slovenské ulice v úrovni spodního podlaží parkovacího domu. Jeho provoz je řízen automatickým parkovacím systémem se závorami u vjezdu a výjezdu. Po dobu 5 hodin je parkování zdarma.  

„Nový parkovací dům je stavba, na kterou čekali netrpělivě řadu let všichni klienti sokolovské nemocnice. Jeho zprovoznění je nutným kamínkem do mozaiky rekonstrukce a budování lékařských objektů. Díky snazší dopravní obslužnosti opět vzroste komfort všech, kteří Nemocnici Sokolov navštíví. Ať již jako pacienti anebo jako jejich doprovod. Návštěva nemocnice nebývá příjemnou záležitostí, proto mě moc těší, že v Sokolově ubyde stres z toho, kde zaparkuji. Jsem rád, že se nám díky spolupráci se Sokolovskou uhelnou daří postupně vytvářet pro klienty nemocnice stále modernější a příjemnější prostředí, podle světových standardů lékařského zařízení 21. století. Kromě parkovacího domu dnes zahajujeme i provoz nového centrálního registru, který na zadní trakt parkovacího domu logisticky navazuje,“ uvedl Mgr. David Soukup, jednatel skupiny NEMOS.

Jednopodlažní budova centrálního registru navazuje na parkovací dům zastřešenou přístupovou lávkou a je propojena se stávajícím pavilonem B. Prosklené průčelí centrálního registru ukrývá recepci a sociální zařízení pro klienty nemocnice.